Natuur

Het Weer op Wieringen http://www.stroe.info/

Natuur op Wieringen

Laat u verrassen door de natuur

Het landschap op het eiland Wieringen golft en glooit zachtaardig, de wegen zijn bochtig en de variatie in veldbloemen, struiken en bomen maken Wieringen extra vriendelijk. De hoofdkleuren op Wieringen zijn groen (de weilanden en heggewegen), blauw (van de luchten) en zwart-wit (van tevreden koeien in de wei).

Dus stap uit uw auto en laat u verrassen. Ga wandelen. Pak de fiets. Dan ziet u ook eens die typische ’tuunwallekes’ die alleen hier en op Texel voorkomen en als afscheiding van landerijen dienen. Of doe nog anders: ga varen. Wieringen kunt u van alle kanten bekijken √®n beleven.

Heeft u oog voor vogels? Richt uw kijker maar op het hele eiland. Overal, zowel op het land als op de schorren langs de dijk en in het natuurgebied Normerven komt u vaak een grote diversiteit aan trekvogels tegen.

En let op de Marksepoeltjes aan de binnenzijde van de dijk. Feitelijk zijn het oude keileemputten die behoorlijk dichtgegroeid zijn en dus een goed beschutting geven voor wilde eenden. En overal op Wieringen huppelen de hazen door het gras.

Ons advies is: maak een plan voor de dag. U heeft keus te over want de verschillende wandel- en fietsroutes voeren u automatisch langs de hoogtepunten van Wieringen.

U kunt nóg een stap verder gaan door deel te nemen aan een natuurexcursie van de stichting Wierhaven. Locale gidsen nemen u mee naar de meest solitaire plekjes van Wieringen en u krijgt deskundige uitleg. Wieringen is ècht geweldig.

Nieuws

BUITENPOST – De geruchten waren er al, maar onlangs is het bekend gemaakt: na goud zijn er nu ook parels gevonden in de Waddenregio. Van Noord-Holland tot en met Groningen, het waddengebied ligt er vol mee. Op zo’n 28 plaatsen zijn ze gevonden en bekeken. Conclusie: echte waddenparels. Waddengoud was al bekend, maar wat zijn nu waddenparels. Dit zijn de mooiste plekjes in het waddengebied. Van het geheime waddeneiland Wieringen in Noord-Holland tot aan de Punt van Reide in het Groninger landschap. Nog mooier dan echte parels. Bekijk de kaart waar het Geheime Waddeneiland Wieringen staat.

Reacties zijn gesloten.