Goed en Gelukkig Nieuwjaar!

Wonderlijk Wieringen wenst iedereen een Goed en Gelukkig Nieuwjaar.

In 2018 zal keihard gewerkt worden in de haven van Den Oever om de dijk op veilige hoogte te brengen. Maar, de haven aan de Waddenzee is zeker een bezoek waard met het nieuwe Waddenuitkijkpunt .

Zeker in het weekeinde als de visserschepen aangemeerd zijn hangt er een goed sfeer en is er vanaf 13 januari weer elke zaterdagochtend Zee Verse Vismarkt in Visafslag Hollands Noorden.

Nog tot 13 januari kunt u op de Afsluitdijk aan de zijde van Den Oever als de avond is ingevallen,  genieten van de lichtgevende en stroomopwekkende vliegers. Het project Windvogels van Daan Roosegaarde als eerbetoon aan de overleden astronaut Wubbo Ockels.

Passanten die in de avond of nacht over de Afsluitdijk rijden zullen sinds het project Lichtpoort van Roosegaarde en zijn team in het kader van Icoon Afsluitdijk blijvend door een poort van licht op Wieringen aankomen of weggaan. De sluiscomplexen  die het overtollige zoete water uit het IJsselmeer bij hoog water standen  doorlaten naar de Waddenzee zijn permanent verlicht met reflecterende strips.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.