Cultuur

Wieringen biedt verrassend veel cultuur.

Er zijn diverse culturele uitgaansmogelijkheden, kunstenaars, muzikanten, verenigingen en organisaties die zich inzetten voor kunst en cultuur.

110717OosterlandvanafDOP1090170klein 111113museumvoorkantP1100747klein DeGemeerdeKelenklein topmolenDenOeverP1120033klein

Zowel wat betreft een actueel aanbod aan activiteiten op cultureel gebied, waaronder muziekoptredens, exposities en diverse evenementen, als de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan kerken een museum of een plek waar u de Vikingschatten die in de bodem zijn gevonden kunt bewonderen. Zelfs liefhebbers van oude motoren kunnen hun hart ophalen. Zij zijn welkom in De Zevende Hemel van NUBO motoren in Hippolytushoef. De Gemeerde Kelen, een koor van oud-vissermannen, verzorgt door het hele land optredens met hun zeemansliederen.

Het  Vikingen Informatie Centrum in Den Oever is gevestigd aan de Havenweg van Den Oever.

Het Wieringer Eiland Museum Jan Lont op Stroe toont u de geschiedenis van het voormalige eiland in de Zuiderzee van begin 1900.

Het echte Holland gevoel krijgt u in Hollands Kroon bij het zien van de twee Wieringer molens die door vrijwilligers draaiende worden gehouden. Molen De Hoop in Hippolytushoef is elke dinsdag en woensdag opengesteld voor publiek. Molen De Onderneming is op bepaalde dagen geopend.

De Micha√ęlskerk in Oosterland is de thuishaven voor de Culturele Kring Wieringen die er exposities en optredens verzorgt. Eveneens is de kerk een oecumenisch centrum waar¬†regelmatig activiteiten worden gehouden.

De Historische Vereniging Wieringen zet regelmatig de deuren open om in de geschiedenis van Wieringen te duiken. Vroeger een eiland in de Zuiderzee en tegenwoordige een Geheim Waddeneiland waar nog veel onontdekte plekjes te vinden zijn.

Bezoek de websites:

www.vikingen.nl

www.dewieringermolens.nl

De band van Jeroen Zijlstra http://www.debandzijlstra.com/

De Gesmeerde Kelen http://degesmeerdekelen.nl/

Reacties zijn gesloten.