International Holland Music Sessions in Oosterland

The International Holland Music Sessions 2015

 De Michaëlskerk te Oosterland is door haar fantastische akoestiek een zeer geliefde locatie voor de organisatie van de Holland Music Sessions die in Bergen zetelt. De Culturele kring Wieringen zorgt voor de ondersteuning. Maar liefst vijf concerten op de zondagmorgen worden hier gegeven. Op zondagmorgen 19 juli om 11.00 uur openen de pianisten Ievgenia Iermachkova en Lee Dionne de reeks, samen met violiste Bridget Coleridge.

Zij vertolken werken van Wolfgang Amadeus Mozart Frederíc Chopin, Scriabin, Johannes Brahms en Enescu. Speciaal voor deze concertreeks heeft de organisatie een concertvleugel in de Michaëlskerk geplaatst.

Pianiste Ievgenia Iermachkova, afkomstig uit Oekraïne, kreeg haar eerste lessen van Nataliya Kungerzeva aan de muziekschool in Simferopol. Vervolgens studeerde ze aan de special music school ‘Lysenko’ in Kiev bij Nataliya Tolpygo en daarna onder dezelfde docent aan de National Music Academy of Ukraïne. Ievgenia is Magister of Music, won diverse internationale muziekprijzen en trad op met verschillende orkesten. Als ‘Scholar of President’ ontving ze reeds tweemaal een onderscheiding.

De Australische violiste Bridgit Coleridge is afkomstig uit Melbourne. Ze begon op 5-jarige leeftijd met viool spelen en studeerde bij Mark Mogilevski en Maciej Rakowski aan het Royal College of Music in Londen. Bridgit studeerde in Melbourne tevens Engelse Literatuur en Frans. Dit jaar begint ze aan haar Master studie bij Daniël Phillips in New York. Ze heeft al veel podiumervaring door haar vele soloconcerten met orkest.

Lee Dionne, Amerikaans pianist, ontwikkelt zich tot een krachtig pianist met een poëtisch geluid. Hij voelt zich thuis in stijlen die variëren van Barok tot de Franse avant garde uitde zestiger jaren. Lee verbindt zich met zijn publiek door zijn meeslepende spel dat vrijheid in intonatie en de diepere betekenis combineert. Hij treedt veelvuldig op met orkest, maar is ook in kamermuziekprogramma’s te beluisteren. Tijdens het concert in Oosterland begeleidt hij Bridgit Coleridge.

Toegangskaarten: € 16.- (normaal); € 13.- (begunstigers); € 8.- (CJP/jongeren)

De kerk is open vanaf 10.30 uur.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.