Pleinfestein Wonderlijk Wieringen

Hippolytuskerklogo PleinFestein

Pagodetenten vol heerlijkheden op eerste PleinFestein Hippolytushoef

Buiten in de open lucht genieten van een Wieringer Proeverijtje met heerlijke broodjes salade, gerookte paling, garnalen met saus en sucade van Wieringer Weidevlees? Dat kan op 1 juni vanaf 15 uur tijdens het eerste PleinFestein op het Kerkplein in Hippolytushoef, de zondag van de Hippofeesten. 

Samenwerkingsverband Wonderlijk Wieringen ondersteunt het eerste PleinFestein met het beschikbaar stellen van de pagodetenten aan leden van de samenwerkende horeca, restaurants en winkeliers die de gerechten samenstellen en de buitenbars bemannen.

Eveneens organiseert Wonderlijk Wieringen een wandel- en fietspuzzeltocht waarvan de opbrengst naar de restauratie van de Hippolytuskerk gaat.

In de pagodetenten aan de voet van de Hippolytuskerk zijn niet alleen de heerlijkheden van het Wieringer Proeverijtje te verkrijgen.

Streekproducten

Eveneens staan als voorgerecht Wieringer Tomatensoep en als nagerecht Wieringer Tiramisu met Wieringer koek en Wieringer likeur op het menu van dit buitenevenement. Alles proberen kan voor rond de tien euro. Voor kinderen staat er een chocoladefontein om lekker zoetigheid te smullen.

Wonderlijk Wieringen en de VVV Top van Holland Wieringen/Den Oever, promoten Het Geheime Waddeneiland Wieringen. Het Wieringer Pakhuis / Uit Eigen Streek is aanwezig met Hollandse streekproducten, waaronder de Waddendelicatessen en Wieringer Jodekoeken.

Rond de kerk staan kermisattracties opgesteld. De kermis zorgt eveneens voor de muzikale invulling op het culinaire plein dat voor de pagodetenten vol met parasols en terrassen komt te staan.

Goede doel

Voor aanvang van het PleinFestein is van 13.00 tot 14.00 uur jong en oud welkom om mee te doen aan de wandelpuzzeltocht (10 kilometer) en de fietspuzzeltocht ( 20 kilometer) van Wonderlijk Wieringen voor het goede doel. De opbrengst hiervan is bestemd voor de restauratie van de Hippolytuskerk. Iedere deelnemer krijgt na afloop een zeer handige stap- en trap herinnering aangeboden door de VVV.

 

Het inschrijfgeld kost 2,50 (volwassenen) en 1,50 (kinderen). Inschrijven kan bij de pagodetent van Wonderlijk Wieringen.

De deelnemers aan het Pleinfestein zijn: Restaurant Ongder de Kukel, Restaurant ’t Plein, Mieke’s eten en drinken, Bistro Lutje, Piet Ottens Uw Slager, Bakker Bellis, Visrestaurant Teetjes Vis en Dis, Beachhouse en Beachbar Brandend Zand, caf√© Kasteleen, caf√© ’t Stamineeke, caf√© De Harmonie.

Waddeneiland

Wonderlijk Wieringen presenteert nog voor de zomer een nieuwe website en een nieuwe Grote Kaart van Wieringen waarop musea, restaurants en recreatiemogelijkheden aangegeven worden. Eveneens komt er dit jaar een heruitgave van de gids Wieringen het Geheime Eiland met avontuurlijke fiets- en wandelroutes uit. De gids wordt aangevuld met nieuwe routes van onder andere Ambassadeurs van het Landschap uit Hollands Kroon.

 

Informatie is verkrijgbaar via: info@wonderlijkwieringen.nl of tel: 06-20010072.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.